This little light of mine, I'm going to let it shine

Idag är en dag då allt känns och går fel. Planerar att gräva ner mig resten av kvällen.

Sunny Tuesday

Efter att ha sovit alldeles för länge idag också, satte jag mig ute i solen och odlade lite fräknar på näsan, samtidigt som jag snackade med Simone! Sen bestämde jag mig för att ta tag i mitt liv.. iaf på träningsfronten! Inga mer chips (iaf inte i veckorna.. hallå, jag kan inte sluta helt!!) och börja styrketräna minst en gång i veckan, eftersom jag dansar två ggr i veckan! Och det gjorde jag faktiskt idag, pumpade överkroppen, och det kändes helt ok. Var helt själv i gymmet så jag kunde flåsa på hur mkt som helst samtidigt som jag kollade på Vänner! Så vad tror ni? Blir det "Rosanna the Biff" som smeknamn till sommaren? We'll see!




pappa är ju kanske inte bästa fotografen, men ja.. jag är väl inte bästa hoppmodellen heller.

TjabbaHej

Efter att ha sovit ungefär 10 timmar på två dygn, råkade jag visst sova till kl 12.30 idag då jag fick ett sms av min fina vän Josefine. Bara gudarna vet hur länge jag hade sovit om jag inte hade vaknat då.. Har vart och haft hejdå fika för Emma nu iaf, som åker till den stora huvustaden imorgon! Nu ska jag laga tacooooos. Hej händelserika dag!


Aldrig igen..

..brukar man ju säga. men att man håller det vetitusan. Jag är som ni kanske förstår sjukt bakis idag, och jag har mig själv att skylla, plus en massa andra männiksor på förfesten som bjöd på massa groggar. Sandra, min lille goa gotlänning skulle till Växjö och festa igår kväll och undrade om vi kunde ses, vilket vi kunde! Underbart att träffa dig stumpan, nästan 2 år sen kom vi på, men det märktes ej:) Vaknade ungefär en timme innan jag började jobba vid kl 13, och mådde verkligen slickad apa. Lunchrast, och sen jobba till 22. Snälla dag, gå fort. Jag vill hem å äta chips! 





Hejdå Emma önskar Konsum

Mkt trevligt på glasbaren fast det var lite folk! Jag var fet och dyr denna kvällen, åt två ceasarsallader och drack 3-4 drinkar, plus att jag bjöd Emma på en drink också.. Just det Rosanna, du är inte så jävla rik, va bra att du kom på det idag, wuuhuu! Jag gick hem redan vid 12tiden, för att jag skulle orka börja vid kl 7 idag, vilket jag egentligen inte gjorde men gjorde det iaf.. Slutade nu vid två, har ju fått lite grejer av Emma som hon ändå hade tänkt slänga nu när hon flyttar till Sthlm, typ världens snyggaste fåtölj, heheheheh!! Ikväll vet jag inte vad som händer.. Vad händer?






när jag kom hem såg det ut såhär. Bombnedslag, jag som ville lägga mig och sova...

Hmpf, nyvaken.

Vaknade precis..ja just det, jag började förresten vid 7 idag så tog en tupplur. Så ni inte tror att jag sov så länge.. ehehheh.... Snart ska jag till Emma och fixa lite, sen så ska vi ha hejdåfest för henne i baren! Men efter alla regler som har tillkommit (23årsgräns, jeansförbud etc) så vet jag inte om det är så mkt folk där. Boring isåfall!


Lite jobbigt.

Sjukgymnasten idag då ja.. fick ta av mig brallorna och så skulle han töja benen och hålla på. Fick en massa övningar jag ska göra hemma, dels med en balansplatta vilket jag knappt kan stå på med två ben, och jag ska göra det med ETT! Lycka till.. sen får jag inte stretcha låren 1 månad framåt, för att stärka musklerna runt knät.. ska jag gå runt som en stel pinne sen eller? Återstår att se! Simone ringde i panik innan förresten, och Claes Eriksson (min gud), ska tydligen ha ännu en soloshow, samma helg som vi ska se Aftershave och Anders!! OMG OMG OMG!


Claes, du är bäst!

Torsdag

Imorgon så ska jag till sjukgymnasten och så ska han berätta vad som är fel med mina knän. Jag hoppas att han kommer säga "Nemen Rosanna, du har som starkaste tjejknäna jag någonsin skådat." Sen ska jag ha jazzjazzjazz, och hoppas då såklart att mina knän klarar av det! Thats it. Sleep tight, don't let the bedbugs bite!


Har haft så jäkla mkt finnar senaste tiden, då hjälper zinkpasta vill jag lova. De e bara å kleta på!


Samtal med Anonym person, igen..

Jag: Har du hört den om Lasses hund? Han åt upp en tumstock och blev mätt... HAHAHHAHAHA!!!
Anonym person: haha ja.. fast den var ju inte så kul, Lasso skickade dem ju upp i rymden och hon svalt ju ihjäl, hon blev ju inte alls mätt, alltså i magen..
Jag: Lasso..? Jag sa Lasses hund, men du menar Lajka eller?
Anonym person: HAHHAHAHHAHAAHAHAHAHHAHAH, ojdå.. just det.. eh.


Garderobsyndromet

Idag är jag ledig på första dagen på mkt länge känns det som. Inget jobb, ingen dans, ingen att umgås med! Så då bestämde jag mig för att rensa min garderob på gammalt skit! Om jag nu ska flytta (kollade in en jättefin lägenhet igår), så slipper jag det då! Det fanns jeans jag inte fick på mig, men hittade också en del konstiga och fina grejer.


jag hittade för små byxor..


..och även för stora.


världens snyggaste mini-mjukdress, inskaffad förra året!


vill man klä ut sig till nyckelpiga nån dag kan man ju ha denna.

Zzzzzzzzz

Har nog aldrig varit så här trött i mitt liv! Jobbade till 22 igår, och började vid 8 idag. Tror ni jag sov mellan 22-7? hahahahahhaha nä. Jag somnade runt 3, och sen har jag varit vaken sen dess. Ont i hela kroppen. Behöver. Sömn.

.... Godnatt!

Lammkött

Det var 16årsfest i Folkets Hus ikväll här i sketna lilla Kosta, och det ligger precis bredvid Konsum. 1+1= fulla ungdomar som kommer in och handlar läsk och försöker och beeeer om att få köpa snus. Sorry boys! Men jag blev faktiskt inbjuden, en av killarna sa att jag var snygg och han ville visst dansa med mig. Kunde jag tacka nej? Jo, det kunde jag ju. Men lite frestad blev man ju allt. Lammkött, det är ju ganska gott har jag hört.

 


en jätteglad finnig och lite solbränd snart 17årig Rosanna!


Jag hatar skidor

Pappa sitter och kollar på skidor och de är så himlans tråkigt! Jag sitter här i pyjamas och orkar inte jobba ikväll, imorgon och på måndag.. och sen på onsdag fredag lördag och söndag.. igen! Nej, skärp dig nu Rosanna. När du inte jobbar så klagar du över det, typiskt mig. Är det inte typiskt svenskt att aldrig vara nöjd, eller är det bara jag?


Kusin Amanda och jag augusti -08!


Hujjedamig

Jag: Vad gör du?
Anonym person: Jag står med muttan i fönstret just nu, kan jag ringa sen?

Nej, denna anonyma person är INTE en blottare.

Humdidum

Jag har som sagt letat lägenheter i Växjö som ett as senaste veckan och hittar ingenting som passar mig! Antingen är det en trevlig etta som ligger centralt, men är redan möblerad.. nejtack! Eller så är det ett litet rum i ett hus där man delar toa med 3 andra personer.. Big no no! Men så finns det visst en ledig etta här i Kosta som bara kostar 3 laxar (är det laxar man säger..?) i månaden, och den ligger jättenära Konsum, (där jag ska jobba hela sommaren) och jag vill bara inte bo hemma i sommar, gör nästan vad som helst. Så även om jag har varit så jävla mkt emot att flytta till en lägenhet i Kosta så kanske det blir så iaf! Himla mycket ångest och velande nu. Vill komma härifråååååååån.

därför

Anledningen till att jag knappt har bakat sen jag slutade skolan, är för att det ser för jävligt ut. Jag kan ju inte ens få en kanelbulle att se okej ut. Men idag bröt jag trenden, och bakade faktiskt chokladmums-kaka-muffins.. vad det nu heter. Och som ni ser, så ser det för jävligt ut. Men jag kan säga en sak till alla chokladälskare där ute (min grej är ju chips, så jag vart inte lika upphetsad). Chokladsmeten jag gjorde.. smakade väldigt mycket.. choklad. Mhm, you heard me. Känn på ordet, smääält chooklad. mmm grrr! (Mår dock lite illa efter all chokladsmetsätande.)


I always wanted to be a kock?

Jag bor som sagt hemma hos mina päron fortfarande, (vilket är både bra och dåligt)! Eftersom mamma jobbar hela dagarna har både jag och pappsen varit lata med att laga mat och köper ofta färdiglagat eller gör typ bara spagetti och köttfärsås hela tiden! Men senaste dagarna har jag gett mig fan på att jag ska göra något vettigt! Jag har gjort egna biffar, och igår gjorde jag t.o.m fisksoppa. När åt jag det senast? Har jag ätit det överhuvudtaget? Och till min stora förvåning tycker jag det är kul att laga mat, att krydda lite extra där och ha lite majs där osv. Jag har fan aldrig lagat mat innan.. Tacos kanske som högst. Men det kan väl vem som helst? Funderar på lasagne idag.. eller pizza?



Är som sagt utbildad bagare, men för det kan man väl få laga mat också..?


Bad hairday big time

Jobbat den onödigaste tiden någonsin idag, alltså mellan 14-16! Halva personalen skulle på något Konsummöte i Växjö, så jag skulle vara där emellan bytena om man så säger. Hade btw dans igår, men vart icke med för mina knän är dumma mot mig nu igen, jävla fan. Tröstshoppade lite innan istället, och satt och kollade på. Hejja!

  

112

För första gången i mitt liv fick jag ringa 112 inatt. Jag låg och kollade på film i mitt rum, och ser hur någonting lyser utanför, och tänker att det är en bil eller liknande. När jag sen såg att det lös mer och mer, gick jag och kollade och såg att vårt garage brann! Stod och kollade på i 5 sek och fattade inte riktigt vad som hände, sen sprang jag in och väckte pappa och bara skrek! Pappa springer ut och försöker släcka det med så mkt snö han bara får tag på, men det började ju brinna som satan, så vår granne (som är brandman och hade jour), åkte till brandstationen här hemma, och jag sprang in och ringde 112 för första gången i hela mitt liv, och jag grät och skrek och hyperventilerade! När brandkåren kom sen brann det som fan och det gick inte att rädda någonting knappt. Som tur var ligger garaget ca 10-15 m ifrån huset, men jag var så jävla rädd!


I väntan på brandkåren höll jag mig inne på mitt rum, riktigt jävla varmt vid fönstret!


Våra sommarmöbler, gräsklippare, bord, flytvästar etc. Mest sorgset att farfar byggde detta!

Baksmällan

Hur kan jag fortfarande vara bakis? Kl är ju för fan 22!

Black Tower

Jhsafneurhyweyrbwerygvjwekruqouqwecnyrivtoqervthnuw. Ungefär. Vaknar av att Emma ringer och undrar om jag kunde jobba hennes pass på Konsum ikväll.. Näe, jag vill verkligen inte, jag vill vara ledig, har jobbat 3 helger irad och vill bara slöa! Jag hoppas du hittar någon annan Emma, annars hoppar jag självklart in! (hoppas inte hoppas inte...) höhö! Gårdagen vart mkt trevlig, blev lite mkt för min del.. Sen verkar inte den nya designen synas än, väldigt vilken tid det tar! Den nya headern ska ha 3st bilder, så säg till när det syns! Let's take a dusch and some chips, mmhm!


snyggingarna Cissi och Sophie!


vet inte vad jag tänkte när jag smetade på läppstiftet, ser en aning galet ut.

Som sagt..

..så har Sara hjälpt mig med min design här på bloggen, men det verkar inte synas än? Det blev väldigt snyggt iaf, så jag hoppas alla kan se det snart! Fanny hade sleepover hos mig igår, somnade ganska fort sen skulle hon upp tidigt idag och jobba! Jag sov vidare och är förbannat seg idag. Fet fest ikväll, med Sophie och Cissi? Hoppas det!

Ursäkta röran!

Tjabba alla ni som läser Rosannas blogg!
Det är såhära att jag (Sara) håller på att hjälpa Rosanna med att fixa om hennes blogg så tills den är färdig kommer den se lite knäpp ut, bara så att ni vet liksom!

scumble scumble

Mitt Spotify funkar inte vilket betyder att jag inte kan lyssna på Rod Stewart, som jag var jävligt sugen på just för tillfället! Hemkommen från jazz, vilket var svettigt idag. Mina knän känns lite ihjälslagna men ändå ok. Ska vara uppe hela natten och kolla på dåliga program på 5an och längta efter chips. Thank you and good night!



för och nackdelar med att bo hemma!

Fördelar:
  • Jag är väldigt sällskapssjuk av mig, och eftersom pappa är pensionär så är han hemma väldigt mkt! Alltid nån att tjata med.
  • När jag känner mig sjuk kan pappa hämta alvedon till mig.
  • Jag slipper tvätta och diska..
Nackdelar:
  • Eftersom jag slipper tvätta och diska, så vet jag knappt hur man gör!
  • Jag bråkar med mina kära päron hela tiden, dem går mig på nerverna!
  • Eftersom bussarna inte alltid går hela vägen ut till skogen så måste pappa oftast hämta mig (i Lessebo av alla ställen.)
  • Jag har ingen egen ekonomi och blir väldigt bortskämd av just detta!
  • När jag väl vill vara själv, så brukar det inte lyckas. Det är dittan och dattan hit och dit!

Ja som ni ser så väger nackdelarna upp fördelarna! Jag har sökt efter lägenheter som en galning nu senaste dagarna, eftersom jag beslutat mig för att jobba på Konsum i sommar också, men vägrar bo hemma. Så, wish me luck att jag hittar ett eget place!

Confused

jag tittar upp.

jag tittar ner.


kärlek

när det var som soligast idag satt jag på trappan här hemma och solade näsan lite, och bara fick en saknad av att just vara kär. När man är riktigt jävla kär i någon, som känner samma för dig.. finns det något bättre? Den nykära känslan då man inte kan vara utan varandra en enda sekund, man får tårar i ögonen om han/hon ska på ett ärende. Man gillar alla små brister och struntar i omvärlden. Att vara kär är det bästa och det värsta som finns. Satan i gatan vad jag saknar att vara riktigt jävla kär - AAAAH!

I mina nya brillor sticker jag till jobbet



Fikade bulle

Idag fyller Stephanie hela 21 år, och igår träffades vi en snabbis och fikade varsin bulle vid rulltrapporna inne i Linnégallerian, Café Rulltrappa! Idag ska jag jobba kväll, vilket är den segaste tiden att jobba men vad gör jag för vettigt om kvällarna då? Na-da.



Provocerande?

Min vän Simone ringde och väckte mig kl 10, och jag lät glad (men inombords ville jag slå henne i huvudet med mobilen..). Nej det ville jag inte, host. Hon och hennes kompis (även min vän!!) Stefanie hade en idé, som jag nog inte kan säga här tror jag? Provocerande. Hata eller älska. Pallar man det? Hm, tål att tänka på. Jag sitter här och ser ut som ett monster som inte har kammat håret på flera dagar, men hör och häpna, jag kammade det igår innan jag la mig. Hade faktiskt tänkt lägga ut en bild på att, men min kamera ville inte funka idag, vilken otur..............

Orphan

Precis kollat klart på denna konstiga och äckliga film (ja jag kollar mitt på dan för att jag ska kunna sova sen!). Se den om ni är lika lättskrämda som jag och gillar att plåga er själva lite! Börjar jobba om 3 timmar, söndagar är jättelugna så tiden lär gå i snigelfart!

Dagen efter

Redig jäkla heldag igår! Slava lite på Konsum till 16, sen direkt i mina finkläder sen in till Växjö och äta middag med päronen och syster, god mat! Alice i Underlandet.. njaa, den hade kunnat vara sämre och den hade kunnat vara bättre. Men den var ok! På kvällen gick vi till glasbraen här i Kosta och festade loss, jäkla trevlig kväll med familjen (-Josef dock) måste jag säga!! Idag blir det att slava på Konsum igen, inget festande!







en jätteflåtig dotter försöker bugga med sin lite galna pappa!

typ nötskal

Börjar jobba om 20 min. Jag sitter i pyjamas och har inte fixat håret. Idag fyller pappsen 72 och Mattias fyller 22, grattis på eeeer!! Ska jobba nu mellan 8-16 sen direkt in och käka middag i Växjö med pappa, mamma och syster min och kolla på Alice i Underlandet! Hört blandat om denna film, jag tror och hoppas den är bäst.

before and after

Ser man att det är samma person, att det är jag på båda bilderna? Precis som i reklam för "brun-utan-sol" så ska man vara lite halvtråkig på förebilden, och sen snygg som attan på efterbilden, även denna gången! Men det är ju då man ser som mest skillnad. Tänk om jag hade varit jättesminkad på första bilden och "vanligt hår" sen nya håret med vanligt smink? Snyggt som attan blev det iaf, jag önskar jag kunde sminka mig så själv bara.. får väl lära mig! Att sminka mig själv är bland det tråkigaste som finns..


My new (old) favourite!


kaffe och kalmar

Blev halvt spontant att jag sov hos Maja igår, och lite spontant att åka till Simone i Kalmar idag! Jag och Maja satt och skrek till sångerna vi lyssnade på den lååånga vägen, min favorit just nu är "Play that funky music". Blev en snabbvisit hos Simone med kaffe och McDonkan-muffins! Och så heeela vägen tillbaka, och här sitter jag nu och har panik över sommaren.. Vad fan händer, vad ska jag göra.. vart ska jag bo?




Yang pang.. brun sörja.

Jag vet inte vad skiten heter, men någonting som är bra mot förkylning iaf, har jag precis druckit! Och det var äckligt som satan.. Va tvungen att ta ett glas vatten efteråt och försöka att inte klökas upp skiten.. Denna jävla förkylning! Idag ska jag iaf träffa Maja som är hemma en liten snabbis från Sthlm, me like! Ska kurera mig fram tills dess!


Fjärilar i magen

Jag har skapat en grupp på facebook som heter "Vi som vill ha Claes Eriksson som julvärd på Julafton 2010". Alla som känner mig vet att jag aaaavgudar Galenskaparna Aftershave, Simone delar denna gläde till dem med mig! Jag har skrivit med Jan Rippe på facebook för längesen där jag skrev hur mkt jag beundrar dem osv osv. Och nu skrev jag till Jan om denna idén med Claes, och han tyckte det var en bra idé och skulle prata med honom!! Plus att dem har en ny show som redan har börjat, som heter "Gubbröra och Pyttipanna", som jag och Simone bara måste gå på, jag skiter i om vi får sova på gatan, vi ska dit! Åh, jag har fjärilar i magen! (Strax in och dansa street!)


Träffade bl.a Per Fritzell på Kajskjul 8 i Gbg när vi såg "Bröderna Cartwright" 2007!
En nervös och lite halvt svettig Rosanna som ler alldeles för mkt för hon är lycklig!

RSS 2.0